>Stinkdoos

>


Hi ladies,
We hebben er allemaal een en geen één ishetzelfde.
Ik heb het over onze vagina. Haha, ja devagina. Niet echt een onderwerp om te plaatsen op een beautyblog, maar ik wilhet er toch over hebben. Ik ben geen arts, wel een verpleegkundige, die ergveel waarde en tijd hecht aan lichamelijk hygiëne en dan vooraltussen de benen. Funky geurtjes daar beneden zijn een #nogo.
Dus wat ik hier allemaal ga vertellen, zalheus niet allemaal wetenschappelijk onderbouwd zijn, of dat een ieder mee eenszal zijn.
Maar een ding is zeker, je moet jevagina goed verzorgen. Daar ben jij toch ook mee eens?

Nou ik ben op dit onderwerp gekomen, omverschillende redenen.
Een paar weken terug zag ik een tweet van eendame die een probleem had. Ze had zoals ze dat zelf noemde last van eenstinkdoos. Je kon het ruiken als je ernaast stond, en haar vriend vond het ook,als ik mij niet vergis. Ze snapte niet hoe dat kwam en vroeg in feite of ermeerdere dames waren die er last van hadden.

Ik ben zoals jullie al weten verpleegkundigevan beroep. Hygiëne is zoals ik vertelde hoog in het vaandel bij mij.Dit geef ik in mijn werk ook door aan de patiënten waar ik voor zorg.Vaak genoeg heb ik dames, jonge meisjes, volwassen meiden, en oudere vrouwenverzorgt, die echt en dan meen ik echt niet fris roken, zodra je de dekens opentrok. In feite soms als je de kamer opkomt, kan je de geur al ruiken. En peopleik overdrijf niet. Ik heb dan wel een sterk ontwikkelde reukorgaan, maar eenieder kan het ruiken.
Soms als je bij het wassen moet helpen, danzie je natuurlijk hoe de persoon zich wast. De een wast zich daadwerkelijktussen de benen, hand erdoorheen, water erdoor sproeien en fris. De ander daarentegen,wast er alleen overheen, dus alleen van de bovenkant, zoals dat in de mooietermen heet; de venusheuvel.
Binnenin, tussen de grote en kleineschaamlipjes wordt er niet gewassen.
Deze reden is misschien een heel vieze en wilik feitelijk niet met jullie delen, maar het is wel een main reason waarom ikuiteindelijk toch heb besloten dit te schrijven. Een paar jaar geleden verteldeeen kennis dat ze na een week geleden seks gehad te hebben, nog steeds spermauit haar vagina rook. En af en toe kwam er nog wat.
Okay, ik wist even niet wat ik hoorde, maaralla, ik deed me best om me gezicht normaal te zetten en te vragen hoe datkwam. Ze vertelde dat ze zich wel waste, maar dat het nog steeds rook en hetstonk.
Ja meiden, sperma is lichaamsvocht, dus gaatook stinken, zeker als het in een warm, donker, vochtig plekje zit als jevagina en je het daar ook laat zitten. Lekker de kans geven om te gaan broeienen te stinken, alsof je een rotte vis tussen je benen houd!
Okay, hopelijk heb je niet overgegeven toen jedit las, maar ik ga nu naar het stukje waar ik het over wil hebben.De hygiëne, en schoonmaak van je Vagina.
Meiden, we hebben allen Biologie gehad opschool dus we weten hoe de vagina eruit ziet. Ervan uit gaan dat jepersoonlijke hygiëne mee krijgt van thuis, heb ik immers al achterwege gelaten.Want ik weet uit ervaring dat dit niet zo is.
Een ding wil ik vooropstellen, een gezondevagina heeft ALTIJD een geurtje. Een BESCHEIDEN geurtje.
De vagina heeft een natuurlijke flora, dezebevat verschillende micro-organismen. En deze micro-organismen (delactobacillen) zorgen voor de zuurgraad (Ph) in de vagina en zorgen ervoor datde zuurgraad in de vagina in balans is en blijft. De lactobacillen helpen devagina zich te beschermen tegen infecties en bacteriën. Dus een vaginaheeft een eigen flora die zuurgraad op peil houd.
De vaginale flora kan verstoord raken doorverschillende oorzaken.
  • veelvuldig wassen met allerlei zeepjes (of het nou gewone zeep is of van die speciale zoals Lactacyd of dergelijk) of te warm water
  • seks, de flora van de penis (gewassen of niet), sperma heeft een andere zuurgraad en andere micro-organismen. En het condoom bevat ook allerlei glijmiddel enz. Tijdens de seks, of je het nou met veilig of niet doet, krijg je micro-organismen binnen, die de flora daar “opschrikken” en (tijdelijk) verwarren.
  • vermoeidheid
  • stress, maakt een verandering in de hormoonhuishouding en dus ook (mogelijk) effect op de vaginale flora
  • hormonale spiegelingen, denk aan je maandelijkse menstruatie periode, of medicatie gebruik wat invloed heeft op de hormonen, denk bv aan bepaalde antibiotica.
  • verminderde weerstand, als er micro-organismen het lichaam binnen komen, denk hier bv aan een griep of dergelijk, kan dit ook direct of indirect invloed hebben op de vaginale flora
Elke vagina heeft een eigen unieke geur. Alsje, je lichaam goed kent, merk je bij jezelf ook wanneer er een veranderingplaats vind in je geur. Als je dat nog niet weet, wil ik je aanraden om maarheel snel je eigen lichaam te gaan leren kennen! Want als je niet weet of erwat veranderd of niet, dan kan je ook geen acties ondernemen, dus ga maar snelaan de slag!
Afijn dus zodra die unieke vaginale geurveranderd, betekend dat, dat er een verandering is gekomen in de zuurgraad. Endan kom je weer terug bij de boven genoemde mogelijke oorzaken. Als je PH-waardein de zuurgraad veranderd dan kunnen pijn en een branderig gevoel het gevolgzijn. Ga voor jezelf na wat de oorzaak kan zijn, zodat je er wat aan kan doen.Want pijn en of een branderig gevoel tussen je benen, wens je niemand toe,nietwaar? Maar er zijn natuurlijk ergere situaties als je geen actiesonderneemt.
Erger is dat als de zuurgraad volledigontregeld raakt, waardoor bepaalde bacteriën gaan woekeren (datbetekend dat ze in een rap tempo vermenigvuldigen), wat heel narecomplicaties/gevolgen met zich meebrengt!
Een voorbeeld hiervan isde Bacteriële vaginose, hierbij gaat dus een bepaalde bacterie (v/hGardnerellatype) woekeren en zorgt voor een stijging van hetaantal bacteriën (die er horen maar dus niet in die grote getale!)met het verschrikkelijke nadeel dat je vagina enorm kan gaan stinken. Een echterotte vis lucht is dat, en ik heb het in me vak geroken, en het is niet bepaaldfris. Meestal merkt de vrouw niets hiervan, behalve dan dat wanneer je begintte stinken, maar dan is het al gebeurd. Het gaat hier niet om een infectieen bacteriële vaginose is op zich niet echt problematisch, maar watonschuldig. De vreselijke geur is enkel het nadeel, wat erg vervelend kanzijn. 
Seks maakt dit alleen maar erger. Enoverdreven veel aandacht op de hygiëne zal de flora juist nog meerverstoren, waardoor de kans op vaginale infecties vergroot word.
Dat was dus een stukje wetenschap, mijn ideeis in eerste instantie ook meteen van weg met het vieze geurtje. Maar let weldames, overmatig wassen maakt de situatie alleen maar erger. Ik ga niet teveelin details, want dit is geen artikel over voorlichting en dergelijk. Meestalgaat dit binnen enkele weken vanzelf over, omdat de zuurgraad weer in balanskomt. Als je echt last krijgt, raad ik je aan om toch de dokter een bezoekje tebrengen, zodat je geholpen kan worden.
Voor meer informatie en foto’s van Bacteriëlevaginose check Google
Ik kan jullie een persoonlijke ervaringvertellen met heet water. Op Curaçao is het niet gewoon om heet water uit dekraan te krijgen, zoals we hier gewend zijn. Dus toen ik hier net woonde enging douchen heb ik dus enorm heet water daar gekregen. En ja, ik heb een week ongeveermet een soort uitgedroogde gebrande en pijnlijke kipfilet rond gelopen. Tot ikuiteindelijk de moed heb verzameld en naar de dokter ben gegaan. Die moestwerkelijk zijn best doen om zijn gezicht serieus te houden en schreef mij toeneen zalfje voor. Ik heb me nog nooit zo geschaamd en heb ook nooit meer zo ietsstoms gedaan.
Hoogstwaarschijnlijk had het meisje dat vonddat ze een stinkdoos had Bacteriële vaginose. En is ze er in principe heel snelvanaf, als ze haar huisarts raadpleegt. Dus als je dit nu leest en denkt dat jedit ook hebt, check dezesite, voor meer informatie. 
Ik ben zelf ook niet pro zeep gebruiken voorje vagina, ook niet al die zogenaamde vaginale PH neutrale troep. Voor af entoe is het fijn om te gebruiken, bv in je menstruatie periode. Maar meiden ookdaarmee moet je voorzichtig zijn en het niet dagelijks gebruiken, omdat jelichaam zelf ervoor zorgt dat het schoon is. En je vagina zal nooit naarroosjes ruiken! Het zo toch wel vreemd zijn als dat zo zou zijn, roosjes hebbenook geen sexappeal. Die unieke en gezonde “kutlucht” (sorry als hetnasty overkomt, maar ik moest het zetten :D) hoort bij je vagina. De feromonenmaken dat de man tijdens de seks zo wild wordt. (hopelijk) Niet voor niets hoorje mensen soms zeggen, er hangt een pure sekslucht rond. Rihanna, zingt het ookin haar nieuwe liedje S&M. Dus laten weniet te hysterisch doen over een geurtje, als het maar niet afwijkt van de geurdie jijzelf gewend bent te ruiken uit je vagina.
In de wetenschap zegt men dat geur, niets temaken heeft met hygiëne, maar met de balans in je flora.
Ik zeg daarentegen, dat het gedeeltelijk klopt.Maar je vagina niet goed wassen of je maandverband/tampon geregeld te wisselen,valt wel onder een slechte hygiëne. Anddon’t even think on blaming it on the flora!!!
Naast geur, komt er ook afscheiding uit devagina, ook hier geldt weer dat je, je vagina moet kennen om erachter te komenof je afscheiding veranderd van kleur, geur, hoeveelheid en consistentie.
Afscheiding of vloed is ook bij elk meisjeanders. Girls, alsjeblieft, draag dagelijks schoon ondergoed. En nee je kunt jeondergoed niet omdraaien of achterstevoren dragen. That’s just disguisting!
Je moet naar mijn mening als je onder dedouche staat met je hand door je schaamlippen gaan en daar wassen, of als jepreuts bent of jezelf niet durft aan te raken, gebruik dan een washandje enhaal die afscheiding weg. Leg de clitoris bloot zodat de afscheiding die in dehuidplooien komt ook weggehaald kan worden. Spoel de buitenkant nog na metstromend lauw kraanwater.
En vergeet niet je washandje geregeld teverschonen, want ook daar gaan de bacteriën verder met broeien!
Je hebt naast speciale zeep ook van dieintieme douches. Die worden door menig medici/huisartsen afgeraden. Je verstoortde natuurlijke balans zegt men. En onder geen voorwaarde water direct in devagina te sproeien.
Je kunt daar mee eens zijn of juist helemaalniet. Je kunt het er mee eens zijn of oneens, het blijft een discussie punt. Alsje, je schoner voelt daardoor en verder nergens last van hebt, be my guest. Maarals je een moeilijke zuurgraad hebt, ga dat vooral niet doen. Of doe het alleentijdens je menstruatie periode. Mocht je tijdens de seks sperma in je vaginagehad hebben, wordt het ook afgeraden om je uit te spoelen met water. Men vindtdat het lichaam zich zelf reinigt. En sperma is niet zuur maar basisch, en datzorgt voor een tijdelijke verstoring in de vaginale flora. Dit zorgt ervoor datenkele uren na de seks er een wat meer sterker geurtje wordt verspreid uit devagina. En laten we eerlijk zijn meiden, sperma ruikt niet lekker, op zichzelfniet en laat staan vermengt met je eigen sappen. Maar de geur die uit de vaginakomt na de seks wordt niet veroorzaakt door de geur van noch de vaginale sappenen noch het sperma, maar juist door de micro kiemen erin. De zuurgraad in devagina is hierdoor even uit balans. En dit maakt dat de microkiemen zich kunnenvermenigvuldigen. Maar bij een GEZONDE vagina komt dan weer de prachtige vaginaleflora in balans en stoot deze kiemen dan vanzelf af. Maar laten we nou eerlijkzeggen, voor de meiden/vrouwen die het sperma in hun vagina krijgen, je wilttoch niet dagen met een druippoes rondlopen. Waarbij er druppelsgewijs spermaresten naar buiten komen? Dus spoelen die handel zeg ik dan. En dan met LAUWwater, zonder zeep. Je hoeft de vaginale flora niet nog meer te irriteren. Ditgeld in mijn optiek ook voor de dames die het met condoom doen, alleen heb jedan geen druippoes. 😀
Dus ik denk dat bij die kennis die na een weeknog een riekende geur uit haar vagina had, dat zij niet een volledig gezondevagina had. Anders weet ik het ook niet.  
Naast de vaginale zeepjes, gels, en deo-sprays,vind ik de inleg kruisjes ook echt slecht (alleen bij dagelijks gebruik!)
Je moet je vagina goed laten ventileren,vermijd te strakke en synthetisch ondergoed, als je het toch aandoet,trek deze dan uit zodra je thuis komt. Doe lekker loszittend ondergoed aanzodat je vagina kan “luchten”.
Inleg kruisjes zorgen ervoor dat de ingang totde vagina “hermetisch” is afgesloten van de buitenlucht, waardoor hetniet kan luchten. Alle afscheiding komt op je inlegkruisje terecht en het isdaar lekker knus voor allerlei micro-organismen/bacteriën om te gaan broeien enwoekeren. Want die houden van een vochtige, donkere, warme plek.
Doe af en toe geen inlegkruisje aan, je loopttoch ook niet de hele dag rond met een verband op je neus en mond, want je moetademen, je vagina dus ook!
Droog je goed af nadat je de vagina gewassenhebt. Doe dit voorzichtig, want je huid daar is erg teer. 
Ik vind persoonlijk dat zodra je het door jebroek heen gaat ruiken, of dat je langs iemand loopt in de metro, of erger! Alsze naast je ploffen dat die kutdamp (sorry alweer voor het iewat lelijke woord)je bedwelmd. Nou meid dan is er wat mis met je zuurgraad! 
Ga voor jezelf na hoe jij met je vagina omgaaten of je haar wel goed verzorgt. Te is nooit goed, te weinig geeft eenstinkdoos, maar te veel ook!
Nogmaals, je vagina heeft altijd een geurtje,daar hoef je, je als vrouw niet voor te schamen. Zie het als een lokgeurtjevoor de man. Want ook zijn geslachtsdeel heeft een geurtje en ook daar hoorteen subtiel geurtje aan te zitten.
Nou dit is een lang artikel geworden. Zoals ikal zei, niet alles hier is wetenschappelijk onderbouwd, maar het grootstegedeelte wel. Mijn eigen mening is persoonlijk en daar heeft een ieder rechtop.
Wees netjes op jezelf en ga goed om met jevagina, je hebt er immers maar een van en daar moet je het voor de rest van jeleven mee doen!
xoxo, V.
PS: please like dit berichtje, knopje staathelemaal onder bij de comments, zo kunnen nog meer meiden dit bericht lezen! Enkunnen nog meer meiden geholpen worden!! 
Help mee! 

Bronnen die geraadpleegd zijn: Google, Google, Google
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: